L’Art islàmic o ”l’estètica espiritual”

Trey RatcliffL’Islam produeix necessàriament una àmplia diversificació de creacions artístiques, pero unificades totes elles per l’alè diví, en les més belles formes.

Ottoman Silk Tomb Cover with CalligraphyL’Art islàmic ens revela en totes les seves obres l’ànima espiritual del creient … és un art conceptual orientat totalment vers l’elevació espiritual. Per primera vegada, veiem un art que es dedica a l’abstracció, a la creació estètica espiritual.

Nasir al-Mulk masjid  -Shiraz Iran
La visió abstracta de l’art islàmic, engendrada per aquest pensament ordenat, conforma una necessitat per al creient, que tracta així d’elevar-se vers el món espiritual, amb cos, ànima i pensament.

Azra Aghighi BakhshayeshL’art islamique nous révéle dans touts ses ouvrages l’âme spirituelle du croyant… c’est un art conceptuel orienté totalement vers la “geometrie de l’âme”.     Azzam Madkour

Nasrollah AfjeiEl pensament islàmic es va alimentar primer del seu entorn original, l’Aràbia, i es va inspirar després en la cultura antiga, abans de posar en simbiosi tot aquest llegat cultural i de constituir un pont del tot necessari per a l’arribada del Renaixement i de la visió artística moderna.
Madraza Cherdor en Samarcanda -decorada por animaleshttps://fotent.wordpress.com/2011/07/05/arts-decoratives-del-mon-islamic-gelosies/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s