Ghazi Ahmad pintor del folkore uyghur

Ghazi Emet -Dance in Turfan

Ghazi Ahmad -Dance in Turfan

La població uigur és un grup ètnic que viu a les regions del nord-oest de la Xina, principalment en la Regió Autònoma Uyghur de Xinjiang.

El pintor de Xinjiang més conegut és Xu Shuzhi, un artista xinès tradicional que representa paisatges, figures i animals. Un altre artista xinès tradicional és Xie Jiadao que representa en els seus quadres el pintoresc paisatge de muntanya i de riu de Xinjiang.

The Tianshan in Xinjiang

Encara que aquesta regió de la Xina està beneficiada per un règim oficial d’autonomia (“regió autònoma uyghur de Xinjiang“) que protegeix la llengua -en alfabet àrabi els seus costums, de fet és objecte, com el Tibet veí, d’una empresa sistemàtica de conversió a la cultura xinesa.

Xinjiang

Després de 1949, amb l’establiment de la nova Xina, les belles arts a Xinjiang es van desenvolupar ràpidament i va florir un emergent ambient cultural. L’educació també van fer progressos visibles.

Ghazi Emet -Senem

Ghazi Ahmad -Senem -folklore uighur

Dotzenes d’artistes de les diverses minories ètniques van sorgir en aquest moment, com Ghazi Emet (Kashgar, 1935) que, dins de la tradició musulmana, es distingeix  pel seu esforç en trencar les cadenes del paisatgisme local i forjar un nou camí de creativitat artística. 

 Ghazi Emet -Bazar or Carpets and Uighurs

                                                    Ghazi Emet -Carpet bazaar

Les seves obres representen situacions de la vida real i il·lustren l’avanç cap a la modernitat. Retraten la riquesa humana i els sentiments ètnics d’amor cap al seu entorn; molts aspectes de la vida quotidiana, el treball, la construcció i un gran nombre d’escenes de la vida contemporània.

Dolan spirit -Ghazi Emet 2005

Ghazi Ahmad  -Dolan spirit  2005

El meshrep, reunió festiva local, és el vector més important de les tradicions culturals del poble uigur; una tradició viva que infón a las comunitats locals un sentiment d’identidad i de continuitat. El meshrep comprèn un ric conjunt d’espectacles artístics i de costums tradicionals: músiques, danses, representacions teatrals, acrobàcies, arts folklòriques, narracions literàries orals, hàbits alimentaris i jocs.

Músics del Turquestan

 Ghazi Emet -Muqam 1984

La forma artística més consumada en un meshrep és el muqam, que integra el cant, la dansa i l’esplai.

“Muqam is the general term for a variety of musical practices widespread among the Uyghur communities.

Xinjiang Uyghur Muqam is a composite of songs, dances, folk and classical music characterized by diversity of content, dance styles, musical morphology and instruments used. Songs vary in rhyme and meter and are performed solo as well as in groups. The lyrics contain not only folk ballads but also poems written by classical Uyghur masters. They reflect the life of the Uyghur society.”

David Makofsky Research Professor, Ethnic Minorities Studies Center of China

Ghazi Emet -Music lovers

Ghazi Ahmad -Music lovers

the interest of young people in Muqam is gradually declining. Today, several Muqam pieces are no longer performed, such as the “Twelve Muqam”, which is over 20 hours long.”

Ghazi Emet -Donkey cart music on Kashgar street

Ghazi Ahmad -Donkey cart music in Kashgar street

L’artista Ghazi Ahmad lluita per descobrir i preservar la història uigur amb pintures de la gent comuna. A Xinjiang hi ha poca tradició d’aquest tipus de pintura on el tema més important el constitueix l’activitat dels subjectes.

El seu treball però, no és una mostra aïllada o idealitzada. És el realisme social en la seva variant de l’Àsia Central.

Oghlaq_Tartish

Ghazi Ahmad -Oghlaq Tartish

“The earliest of the Uyghur painters committed to this school of painting were Ghazi Emet and Abdukirim Nesirdin They shook off the subject matter of traditional painting and forged a new path of artistic creativity using differing styles and subject matter.”

http://www.meshrep.com/Arts/ghaziahmad/ghaziahmet3.htm

Muztagh Ata Mountain located on Karakorum Highway a 200 Km. de Kashgar

Muztagh Ata -Mountain located on Karakorum Highway at 200 Km. from Kashgar

Anuncis
Categories: General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s