Lectures sobre el capitalisme -un sistema destructiu i insostenible

TESI: El Capitalisme és un sistema agressiu, destructiu, insostenible, que engendra injustícia, brutícia, malaltia i mort.

policía rastrero con poderoso

“El capitalisme patriarcal ha modelat un món dominat pels diners, els mercats i el poder. I en aquest procés la natura, les persones i la producció real van desapareixent, perquè el que importa són les finances”

El capitalisme és un sistema que camina al costat del patriarcat ja que relega les dones a un paper passiu. Penso que el consumisme és l’esclavitud d’avui dia “.

Vandana Shiva és una reconeguda activista mediambiental

8244_10153510099920197_1571806680935477805_n

“Per què mai es demanen comptes al Fons Monetari Internacional o al Banc Mundial? Per què poden seguir sent invulnerables davant la llei per l’únic motiu que són inter-governamentals? “

“De la mateixa manera que a les empreses no els importen les persones ni les societats, la natura també els és indiferent quan no resulta útil en termes de beneficis. Per què no apliquem tota la força de la llei contra els responsables de l’escalfament global? “

“Un dels nostres principals problemes és que gran part de les lleis internacionals vigents han estat elaborades per i per a les transnacionals i els mercats financers.”

Susan George, escriptora i presidenta d’honor d’ATTAC (Associació per la Taxació de les Transaccions Financeres i Ajuda a la Ciutadania)

stevecutts.comillustration.html_

“L’autèntica raó per la qual no estem reaccionant a l’altura del que exigeix el moment climàtic actual és que les accions necessàries posen directament en qüestió el nostre paradigma econòmic dominant (el capitalisme desregulat combinat amb l’austeritat en el sector públic)”

En el seu llibre “La doctrina del xoc. L’ascens del capitalisme del desastre” Naomi Klein denuncia l’existència d’operacions concertades per tal d’assegurar la presa de control del planeta per part dels defensors del totpoderós ultra-liberalisme, que produeix a consciència crisis i desastres per substituir els valors democràtics als quals aspiren les societats, a més de la llei del mercat únic i la barbàrie de l’especulació.

Screenshot_1tyty

Per a Klein el capitalisme del desastre és un programa d’enginyeria social i econòmica que progressa a través del xoc per a fer avançar el lliure mercat de manera desbocada en aquelles societats massa terroritzades o desorientades per protegir els seus interessos.

Naomi Klein és escriptora i activista política, coneguda per les seves anàlisis polítiques i les crítiques del capitalisme corporatiu.

550x461_1DD

En el llibre “L’ètica protestant i l’esperit del capitalisme” Max Weber es pregunta per l’origen de la mentalitat capitalista moderna, i arriba a la conclusió que prové, no del propi desenvolupament econòmic capitalista, sinó de la manera de vida generat pel protestantisme d’arrel calvinista, que va donar per resulta una racionalització equivalent a una “desmagificación”, o dit d’altra manera, a la reducció del món a objecte de càlcul, explotació i dominació.

5574_114576904722_823829722_2151399_1648301_n

“És sobretot amb el protestantisme que, en individualitzar les consciències davant Déu,  en desinvestir el cerimonial col·lectiu, s’accelera el procés d’angoixa individual de la mort. També del protestantisme sorgirà la immensa empresa moderna de conjuració de la mort: l’ètica de l’acumulació i de la producció material, la seva santificació mitjançant la inversió, el treball i el guany que es denomina “esperit del capitalisme” (Veure “L’ètica protestant i l’esperit del capitalisme” de Max Weber)

“Abolir la mort, aquest és el nostre fantasma que es ramifica en totes direccions: el de la supervivència i l’eternitat per a les religions, el de la veritat per a la ciència, el de la productivitat i l’acumulació per a l’actual economia capitalista.

Jean Baudrillard  ‘L’economia política i la mort’ 

185048_468903163149360_1247832336_n

 

“Estar contra el feixisme sense estar contra el capitalisme, rebel·lar-se contra la barbàrie que neix de la barbàrie, equival a reclamar una part del vedell i oposar-se a sacrificar-lo.”

Bertolt Brecht   Les cinc dificultats per dir la veritat

capitalismodd

 

Fritz R. Glunk ‘ Fuerzas sombrías: como las redes transnacionales determinan las reglas de nuestro mundo’

Las organizaciones transnacionales concentran cada vez más poder en sus manos, perdiendo fuerza la democracia al suplir las transnacionales a los parlamentos y a los gobiernos nacionales.

13139265_987585537976262_7910791237156941060_n

Esas ‘fuerzas sombrías’, esas organizaciones, integran a los representantes de las agrupaciones industriales y económicas y a las personas que trabajan en los órganos estatales encargados de controlar esos ámbitos.  Ellos acuerdan las reglas económicas que deben funcionar en el mundo y los gobiernos las aplican, convirtiéndose así los estados en los representantes legales de los intereses de las organizaciones transnacionales y sus intereses privados.

«El Estado ya no determina nada, sino que lo equilibra», escribe el autor, que destaca que sería ingenuo exigir que se otorgue prioridad a la política olvidándose por completo de los sectores económicos.

Cómo amenazan las ‘fuerzas sombrías’ a las democracias occidentales

222

El llibre “How the US Creates “Sh*t hole” Countries” de Cynthia McKinney aborda alguns dels factors causants del lamentable estat d’aquests països anomenats pel President dels Estats Units “Shit hole countries” (Forats de merda) i posa en dubte la legitimitat, els mitjans i les finalitats de les intervencions dels Estats Units en els assumptes domèstics d’aquests països per tal d’aconseguir els seus “interessos” allò que els Estats Units considera matèria de seguretat nacional.

image-6DX2MAYC           Africa intercambio desigual

Després passa a altres preguntes: Per què i com es converteix un país en un objectiu nord-americà? Quines polítiques socio-econòmiques, polítiques i militars —pervertides i encobertes— es comprometen els Estats Units a posar en línia en el país escollit com a víctima?

John Gray, en su libro “Falso amanecer: Los engaños del capitalismo global” expone que Estados Unidos, el presunto buque-insignia de ese nuevo orden mundial, se dirige hacia su desintegración moral y social a medida que va perdiendo terreno frente a otras culturas que nunca han olvidado que el mercado funciona mejor cuando está perfectamente imbricado en la sociedad.

“El libre mercado está socavando los valores de la civilización burguesa en el mismísimo centro del capitalismo.”

1366_2000ffr

Categories: General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s