Antoni Clavé, pintor i gravador

Antoni Clavé -Trobadors II  litografia
Pintor, gravador i esculptor català (1913-2005). Va començar la seva carrera amb cartells de cinema i va ser membre del grup d’artistes conegut com l’Escola de París. Te obres exposades al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona).

“En su pintura encontramos reyes y reinas medievales, guerreros, escenas taurinas, caballeros del Siglo de Oro, arlequines, figuras de la baraja. Uno de sus géneros favoritos fue el bodegón.
Los aguafuertes de Clavé son de una gran belleza y revelan además un formidable dominio en el manejo de técnicas nuevas como el carborundum y el gaufrage. También practicó la litografía.”
Juan Manuel Bonet Catálogo del Museu Fundación Juan March, Palma de Mallorca.

És difícil classificar l’obra d’un home per a qui no hi havia límits formals, intel.lectuals ni polítics. Les seves primeres produccions d’art eren peces íntimes que tendien cap a l’abstracció. Després va evolucionar cap a un estil més expressionista, utilitzant tècniques com relleus, collages amb papers rebregats, l’assemblatge, el gravat i també la pintura.

His works reflect a man’s biography embedded in his time

A la dècada dels seixanta va realitzar un homenatge al Greco, i la seva pintura d’aquest moment revela les influències rebudes d’aquest mestre, així com dels pintors del barroc. De fet, en l’obra de Clavé és una constant la influència d’autors clàssics espanyols com El Greco, Zurbarán o Velázquez.

Va ser constant la seva recerca de noves formes d’expressió relacionades amb les inquietuds provocades per les realitats polítiques, socials i ideològiques ja que Clavé va viure el període entre les guerres, el drama de la Guerra Civil espanyola i el posterior exili. La seva obra va assolir finalment renom internacional.

Antoni Clave -interiors

“A Antoni Clavé es deu que l’abstracció no quedi tancada en un simple procediment pictòric sinó que recuperi les essències de la figuració.”

 

Antoni Clavé -Les Saintes-Maries 1950-51

2 pensaments sobre “Antoni Clavé, pintor i gravador

  1. En mi opinión, Antoni Clavé es uno de los mejores grabadores españoles. Es impresionante la calidad de sus aguafuertes y como trabaja con el gofrado y el carborundum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s