L’espiritualitat dels sufis

“El sendero espiritual –tariqah– comúnmente conocido como Tasawwuf o sufismo, comprende la dimensión interior y esotérica del Islam.

Al igual que la shari’ah, tiene sus raíces en El Corán y en la sunnah profética; la tariqah es el corazón del mensaje del Islam, como lo es el corazón físico que permanece oculto a la vista externa.” 

Seyyed Hossein Nasr

“El sufisme o tassàwwuf és una tradició mística islàmica de caràcter esotèric que abasta una gran amplitud de pràctiques dedicades a l’amor diví i al cultiu del cor. Té per finalitat última accedir a la “presència” i el coneixement de Déu directament, i no per mitjà de les normes i formulismes establerts per la llei islàmica. Per això l’Islam oficial no l’ha encoratjat mai en excés.”   David Palau

Mevlana Jalal ad-Din Rumi, a sufi mystic philosopher and poet

“We were green: we ripened and grew golden.
The Sea terrified us: we learned how to drown.
Squat and earth bound, we unfolded huge wings.
We started sober: are love’s startled drunkards.”  

Jalal  ad-Din RUMI

“El sufisme en la pràctica és fonamentalment contemplatiu i emocional. Consisteix en sentir i descobrir, ja que s’accedeix  a la ma’arifa (gnosi)  al través de l’estat d’èxtasi.”

El “dhikr” ve a ser com el mantra que, repetit, fa connectar l’interior amb l’exterior i fa descobrir el que era amagat.

La interiorització del paisatge còsmic des de les realitats de la creació en acció fins a la visió personal.

El sufi ha reduït i ha eliminat les marques de la seva identitat per a fer possible una clara visió de la realitat còsmica.

“The early masters were more concerned with experiencing than with theosophical theorizing.

They sought to guide rather than teach, directing the aspirant in ways of meditation whereby he himself acquired insight into spiritual truth and was shielded against the dangers of illusions.”

The sufi orders in Islam    J. Spencer Trimingham

 Abu Hamid al-Ghazali writes that what is most peculiar to Sufis “cannot be learned but only attained by direct experience, ecstasy, and inward transformation

Deixa un comentari