Nagori-exposició de Jaume AmiGó

Nagori és el nom de la última exposició del pintor Jaume Amigó celebrada a la galeria d’art Jordi Barnadas de Barcelona.

L’obra que presenta l’artista Jaume Amigó a la galeria Jordi Barnadas ha estat concebuda al davant de l’oceà Atlàntic en un espai obert, immens, on l’home és només una anècdota entre majestuoses postes de sol, boires, ventades i el cíclic moviment d’ascens i de descens de la marea.

Jaume Amigó converteix en art la seva emoció davant els elements i transcendeix l’experiència individual per a oferir-nos-la en formes inspirades pel rastre de l’onatge en la sorra de la platja, tant en els solcs que l’aigua dibuixa com en el vestigi d’algues, petxines, fustes o pedretes que queden en baixar la marea.

Aquesta visió en què s’inspira el pintor rep el nom de nagori en la cultura japonesa i significa literalment l’empremta que deixen les onades en retirar-se de la platja.

Nagori és també la subtil evocació d’una cosa efímera, dels petits actes, dels aromes i les sensacions delicades que deixen en nosaltres l’enyor del seu regust i que conformen la memòria de la nostra existència.

D’aquesta manera Amigó incorpora els seus sentiments inspirats pels assolellats o bromosos paisatges oceànics a unes teles i a unes obres sobre paper japonès realitzades amb pigments de colors terrosos -característics de la seva última producció- i que representen l’assoliment de la seva maduresa artística.

Jaume Amigó combina amb habilitat les vibracions emocionals i les vibracions cromàtiques fent que el seu esguard sobre el món esdevingui també un testimoni de l’època que vivim.

Raixid Bonàs Miró

Abril 2024

Jaume Amigó -Traces

Categories: General

Deixa un comentari